Vi håber, at du finder svar på dine spørgsmål. Ellers kontakter du os naturligvis bare.

Hvorfor indeholder nogle af jeres varer op til 0,5% alkohol?

Ifølge dansk lovgivning må drikkevarer betegnes som alkoholfri, hvis de maksimalt indeholder 0,5% alkohol. Denne mængde er findes også i naturlige fødevarer som blommer, juice, bananer mm. Kroppen reagerer ikke på en så lille mængde, medmindre du er på antabus.

Vi anbefaler derfor, at du tager kontakt til din læge, hvis du er på antabus.

Kan jeg drikke alkoholfri vin og øl som gravid?

Vores vine og nogle af vores øl har 0,0% alkohol. Derfor er de særdeles velegnede til gravide og du kan roligt drikke løs af dem. De fleste af vores øl har op til 0,5% alkohol, hvilket må betegnes som alkoholfrit ifølge lovgivningen. Det er kun 1/10 af alkoholindholdet i en almindelig øl.

Hvis du har det bedst med at drikke produkter med 0,0% alkohol, så har vi naturligvis en del produkter til dig.

Er alkoholfri øl sundt?

Det korte svar er Ja! Øl har nogle gode sundhedsskabende egenskaber, som for alvor kommer frem, når alkoholen ikke er tilstede. Af de mest oplagte egenskaber er:

 • Isotonisk – Øllen er med til at genoprette væskebalancen. Blandt andet er Erdinger Alkoholfrei storsponsor på mange maratonløb. Efter fuldført løb, så får løberne stukket en alkoholfri øl i hånden. Det er da lækkert!
 • Øl indeholder vigtige vitaminer, sukker og antioxidanter.
 • Rig på B vitaminer
 • Lavt kalorieindhold – Alkoholfri øl indeholder kun cirka 1/3 af kalorierne i en almindelig øl.

Hvordan laves alkoholfri øl?

Det kan være en stor videnskab at få alkoholfri øl til at smage af noget samt bevare den fylde, som man kender fra øl med alkohol. Alt efter temperament, ressourcer og evner, så bruger producenterne tre forskellige metoder til at producere øl uden alkohol.

 • ”Cold Contact” bryggemetoden. Her tilsættes gæren en virkelig kold urt. Dermed arbejder gæren langsomt og kan fjernes, når den ønskede alkoholprocent er nået. Denne metode er ret billig at udføre og bevirker, at øllet bliver ret sødt. Det skyldes at gæren slet ikke når at optage særlig meget af den samlede sukkermasse.
 • Speciallavet gær kan også bruges til at fremstille øl uden alkohol. Denne gær begrænser udviklingen af alkohol ved omkring 0,5%. Det lyder enkelt, men øvelsen er ret svær. Der er nemlig ikke mange almindelige gærstammer, der har de ønskede egenskaber. Derfor skal bryggerierne enten betale licens for at bruge allerede opfundne gærstammer, eller også må de opfinde deres helt egen gærstamme. Dette er tilfældet med Mikkeller, som bruger deres egen Mikkellensis gærstamme.
 • Endelig er der den mest komplicerede metode. Her bliver der benyttes specialmaskiner til at fjerne alkoholen så skånsomt som muligt. Vakuum destillation hedder metoden, hvor man ved lav temperatur og meget lavt trykker fjerner alkoholen, således man ender ud med alkoholfri øl.

Hvordan fremstilles alkoholfri vin?

Som med øl kan det være svært at fjerne alkohol fra vin. Dog er især tyske producenter gode til øvelsen, og de benytter sig af følgende metoder:

 • Vakuum destillation hvor vinen kommer under et lavt tryk ved stuetemperatur. Dermed koges alkoholen ud af vinen og samtidig bevare de andre stoffer i vinen.
 • Pervaporation – her adskilles vand fra alkohol ved omkring 30 grader
 • Omvendt osmose – Den eneste måde, hvor man kan fjerne alkoholen, mens den endnu er flydende.

Forsendelse

Hvilke forsendelsesmetoder er mulige?

Vi sender med PostNord og leverer til:

 • Pakkeshops – 49,00 kr.
 • Erhverv – 49,00 kr.
 • Privat – 69,00 kr.

Hvor lang tid tager det, før jeg får min pakke?

Vi pakker hver hverdag og derfor kan du forvente at få din pakke indenfor 1-3 hverdage.

For at være sikker på levering inden weekenden skal du gerne bestille inden torsdag kl. 10.00 – så kan vi afsende torsdag, således du har pakken fredag.