Filter

Viser alle 5 resultater

RumISH – Alkoholfri rom

Da danske Morten Sørensen i sin gav sig selv en udfordring vidste han ikke, at den skulle forandre hans liv. Morten var begyndt at dyrke crossfit og leve sundt, og han ville derfor prøve at undgå alkohol i en periode. Det blev til en 100 dages test, hvor han ikke måtte røre alkohol.

Kroppen fik det godt, men det var til tider kedeligt at være afsted som gæst til diverse arrangementer. Når man ønsker at leve alkoholfrit, så bliver man ofte kun budt sodavand eller meget søde drinks, der er baseret på saft og juice. Derfor startede Morten ISH Spirits drømmen om at skabe nye spændende alkoholfri drikke, der kan bruges i drinks. Resultatet blev blandt andet RumISH, en alkoholfri rom.

Naturlige ingredienser

Ved at bruge den som ingrediens i drinks opfylder den mange af de mål, som Morten opstillede for den perfekte drink. Den skulle være så tæt på rigtig rom, og så skulle den være så naturlig som muligt. RumISH indeholder ingen sukker og er lavet på helt naturlige råvarer. Det gælder blandt andet muskatnød og vanilje fra Madagascar og det aktive stof i chili, capsaicin.

Den svære proces ved at fremstille alkoholfri rom er at udtrække smagsstofferne uden at bruge de metoder, som bliver brugt under fremstilling af eks. brændevin, hvor smagsstoffer også udtrækkes fra råvarerne gennem destillering. Til fremstilling af RumISH er der derfor eksperimenteret med brug af damp, almindeligt udtræk og destillering. Derfor er der 0,5% alkohol i RumISH, da alkoholen hjælpen med at udtrække smagsstofferne. For at udvinde smagene fra råvarerne er det nødvendigt at bruge en anelse alkohol. Derfor har RumISH en alkoholprocent på 0,5. Det betyder, at den stadig må kaldes alkoholfri, da alkoholindholdet er minimalt og svarer til, hvad der kan være i moden frugt eller andre madvarer.

Lavt kalorieindhold – Uden sukker

Det er lykkedes at fremstille en drik, som er helt uden sukker. Det gør den særdeles egnet for diabetikere, som skal undgå sukker. Du kan derfor nemt servere denne alkoholfri rom til dine gæster med diabetes. De vil helt sikkert sætte pris på at få noget anderledes end det, de er vant til.

Disse nye typer af alkoholfri drikke rammer meget bredt, da de henvender sig til gravide, personer med sygdom, sportsaktive eller dem, der bare gerne vil skære ned på alkoholen og dens skadelige virkninger.

Da RumISH er uden sukker, så er kalorieindholdet også lavt. Faktisk er der kun 6 kalorier per. 100 ml.

Erstatning i drinks

RumISH er udviklet som smagsgiver i drinks og det anbefales derfor ikke at drikke den ren, som den er. Dog er det ikke kun i alkoholfri drinks, at den er perfekt. Den gør sig også gældende som erstatning i drinks, hvor der indgår flere typer af alkohol.

Dermed kan alkoholniveauet nedsættes og festen kan stå på i længere tid. Hvis du bruger rom i en god gammeldags Old Fashioned, så kan du nedsætte alkoholprocenten fra 35% til 11%. Det er en reduktion, der giver mere energi på de sene aftentimer.