Filter

Viser alle 27 resultater

Mange af os kender den stemning, der følger med, når man drikker et glas vin. Det er ikke mindst hyggen, der følger med, når man drikker vin. Hygge sammen med andre eller blot alene, hvor der er tid og mulighed for afslapning og at lave ingenting.

Hvad nu, hvis denne stemning kan opnås til enhver tid? Hvis man kan drikke vin, når man har lyst og ikke skal tænke på, om kroppen nu kan holde til det. Med god alkoholfri vin har du muligheden for at nyde et godt glas vin, når det skal være. Smagen er tæt på almindelig vin – du kan blot gøre hvad du har lyst til efterfølgende.

Alkoholfri vin kan især give mening for dig, der er gravid, dyrker sport, skal køre hjem, eller som ikke kan tåle alkohol.

Hvordan smager alkoholfri vin egentlig?

Fraværet af alkohol gør naturligvis, at du vil kunne smage forskel på almindelig vin og alkoholfri vin. Dog er vinproducenterne nu blevet så dygtige at forskellen hele tiden bliver mindre og mindre. Vi har gjort os stor umage med at finde nogle af de bedste vine på markedet. Vi har nøje gennemsmagt adskillige og nu fundet vores favoritter, som du kan finde her på siden.

Udfordringen med alkoholfri vin er, at de enten er meget søde eller også har en metallisk eftersmag. Netop derfor har vi brugt meget tid på at gennemteste og finde vores favoritter. Det er endda lykkedes os at finde en alkoholfri rødvin, som lever op til vores krav.

Vores vine uden alkohol er lavet ved at dealkoholisere vinen. Dermed bevarer den sin tørhed og mange af smagsnoterne. Det er blot alkoholen, der er fjernet fra det nye spændende produkt.

Hvordan laves alkoholfri vin?

Det er to grundmetoder at lave vinen på. Den lette og billige løsning er ved at bruge druesaft. Det er et sødt produkt, som kan tilsættes kulsyre for at få frigivet smagsstoffer og give de sprudlende bobler. Flere alkoholfri vine er dermed blot druesaft som ikke har været fermenteret.

God alkoholfri vin er i vores øjne lavet på en anden metode, som er langt mere kompliceret. Kort fortalt så fjerner man alkoholen fra en almindelig vin. Det kan ske gennem en af de tre følgende metoder:

  • Vakuum destillation hvor vinen kommer under et lavt tryk ved stuetemperatur. Dermed koges alkoholen ud af vinen og samtidig bevare de andre stoffer i vinen.
  • Pervaporation – her adskilles vand fra alkohol ved omkring 30 grader
  • Omvendt osmose – Den eneste måde, hvor man kan fjerne alkoholen, mens den endnu er flydende.

Vores alkoholfri vine fra Tautila og Leitz benytter sig af vakuum destillation, hvormed den alkoholfri rødvin og hvidvin beholder de fleste af sine smagsstoffer. Til vores alkoholfri champagne er basen hvidvin eller rosé, som tilsættes kulsyre for at give bobler.

 

Vores producenter

König & Krieger fra det sydøstlige hjørne af Tyskland leverer enestående produkter. Bag vinene står fællesskabet König & Krieger. Vinproduktionen startede først i 2018 men vinene er allerede blevet yderst populære og har vundet flere test af alkoholfri vine. Vi fører det fulde udvalg fra König & Krieger, der omfatter alkoholfri rødvin, hvidvin, sparkling hvidvin og sparkling rosé.

Leitz

Weingut Leitz fra Tyskland er producenten bag de meget populære Eins Zwei Zero hvidvin, rosé, Sparkling White og Sparkling Rosé. Vinene er lavet på Riesling druen, som stortrives på vinmarkerne ned til Rhinen.

Copenhagen Sparkling Tea

Det kan med sandhed siges, at Copenhagen Sparkling Tea har opnået et gennembrud på den internationale scene. Deres drikke er at finde på alverdens toprestauranter og i adskillige butikker. Det er også velfortjent, for det er et suverænt produkt, som Jacob Kocemba og Bo Sten Hansen har skabt.

Til deres drikke er der nøje udvalgt en række te, som nænsomt bliver blandet med alkoholfri vin. Resultatet er et nye spændende produkt, hvoraf vi forhandler Copenhagen Sparkling Tea – BLÅ og LYSERØD.

 

Er alkoholfri vin sundt?

Det korte svar er JA. Da alkoholen er fjernet, er der kun cirka 1/3 kalorier i vinene i forhold til almindelig vin.

Efter åbning kan vinen holde sig cirka 3-4 dage, hvis den bliver opbevaret køligt.

Så også vores udvalg af alkoholfri øl.