Filter

Viser alle 5 resultater

Alkoholfri hvidvin

 

Løsningen er nær til dig, der elsker et godt glas hvidvin, men som gerne vil undgå alkohol. Alkoholfri hvidvin er lavet som rigtig vin, hvorefter alkoholen er fjernet gennem en kompliceret vakuumdestillation. Det gør, at hvidvinen indeholder de smage som kendetegner en normal hvidvin. Blot er alkoholen fjernet.

I Danmark elsker vi hvidvin. Vi elsker den ro, der falder over os, når vi sidder og kan slappe af med et godt glas vin. Der hersker et element af hygge og samvær over hvidvin, som mest gør sig som perfekt ledsager til let mad, som aperitif eller som afslapning på en varm sommerdag. Desværre er det ikke alle, der kan nyde et godt glas hvidvin, da sygdom, graviditet eller regulært fravalg gør, at de ikke kan drikke alkohol. Tidligere har det været begrænset med alternativer til dem, der gerne vil have alkoholfri hvidvin. Men nu er de alkoholfri hvidvine ved at få en god kvalitet, hvor man kan nyde hver er dråbe.

Nu drikker man ikke blot hvidvin uden alkohol fordi man er nødt til det. Men i langt højere grad, fordi man gerne vil. Kvaliteten er nemlig der, hvor man nemt kan nyde de alkoholfri versioner. Dermed kan man køre efter et glas vin og dermed til hver en tid nyde et godt glas vin.

De tyske vinproducenter har i lang tid været førende på området for hvidvin uden alkohol. Men nu er andre lande også kommet med. Flere producenter har specialiseret sig i alkoholfri vine og producerer ikke andet. Det gør, at kvaliteten kommer op. Tidligere brugte vinproducenterne flere druetyper og rester til deres alkoholfri vine. De dårlige druer blev brugt fremfor de gode, der skal gå til prestigevinene. Men med de specialiserede vingårde i alkoholfri vine, er der kommet et andet fokus.

Tautila og Leitz er kendt for deres høje kvalitet og valg af druer. De bruger druer fra egne vingårde og bruger kun én type druer. Leitz bruger Riesling i deres Eins Zwei Zero, der bruges på flere Micehlin restauranter. Senorio de la Tautila fra Spanien bruger en anden type drue, nemlig Arien, der passer godt til det varme spanske klima. Begge producenter benytter sig tilmed af den skånsomme vakuumdestillation, når de skal fjerne alkoholen fra vinen. Med denne metode sikres det, at så få smagsstoffer som muligt forsvinder fra vinen.