Guide til alkoholfri drinks – 6 gode råd

- Lær at lave fantastiske drinks til dig selv og dine gæster

Indrømmet, det kan være svært at lave en god alkoholfri drink eller cocktail.

Alkohol spiller en stor rolle, men der måder, hvorpå du kan imponere dine gæster uden at bruge alkohol. Heldigvis er der kommet erstatninger for eksempel gin og rom, så du nu kan få alkoholfri gin og rom. Smagen er stort set den samme, men alkoholprocenten er i bund.

Gravide og andre der gerne vil undgå alkohol vil elske dine drinks og hurtigt spørge efter en mere. For nu skal der ikke tænkes på promillen.

Vi giver her en guide til, hvordan dine drinks bliver efterspurgte af dig selv og dine gæster.

Brug gode ingredienser 100% Blærefaktor
Undgå for søde drinks 100% Blærefaktor
Husk is - masser af is! 100% Blærefaktor
Cocktails to go 100% Blærefaktor
Allier dig med en professionel 100% Blærefaktor
Blær dig med grafitti cocktails 100% Blærefaktor

Brug gode ingredienser

Der er ikke så meget at rafle om.

Næsten alt bliver bedre, når man fokuserer på kvalitet. Det gælder naturligvis også for drinks uden alkohol. Men det er i særdeleshed vigtigt her, da manglen på alkohol gør, at andre ingredienser skal kompensere. Det betyder, at din mixer skal have stor smag, eller at du skal tænke i andre dybe smagsnuancer. Heldigvis kan du nu få lækre drikke, som kan bruges som erstatning for alkohol i dine drinks. Brug dem, når du skal skabe dybde.

Vi har valgt at samarbejde med ISH Spirits som står bag GinISH og RumISH. Det har vi, da deres produkter giver den brændende fornemmelse i munden og ganen, som man får ved at drikke alkohol. Derudover er de meget komplekse i smagen og duft, og du får dermed en fornemmelse af at drikke en ”rigtig” drink og cocktail.

Skru ned for sødmen

Hvem husker ikke sodavandsdiskotekerne? Oversøde drinks, som var spækket med æble- eller appelsinjuice?

I forlængelse af rådet om at bruge gode ingredienser, så er det en god ide, hvis du prøver at skrue ned for sødmen. Tænk i stedet for på din yndlingsdrink. Hvad karakteriserer den? Prøv at se, om du kan lege med bitterheden, syrligheden og sødmen på samme tid. Næsten som et måltid. Næsten.

Husk is til fest – masser af isterninger!

Der er en grund til, at bartendere bruger is.

Det gør simpelthen bare din drink bedre! Og især de alkoholfri drinks, da manglen på alkohol gør, at de ikke udvikler sig så meget. Is bidrager til, at dine drinks og cocktails bliver læskende og dermed tager dine gæster sig hurtigt en mere. Og en mere. Og hvor herligt er det så ikke, at de kan køre hjem bagefter. Det er jo endnu en af fordelene ved alkoholfri drinks og cocktails.

Allier dig med en professionel

Bartendere har styr på deres domæne.

De ved, hvordan en drink skal skrues sammen, og de allerbedste bartendere kan lave alkoholfri drinks, som du aldrig ville gætte, var uden alkohol. Flere af dem tilbyder cocktailkurser, hvor de guider dig igennem cocktails og drinks. Udover at afholde cocktailkursus kan du også leje en bartender. Det er da lidt fedt.

Vi har selv leget med gutterne fra Cocktaiils.dk som udover at være yderst professionelle, også er fantastiske til at lære fra sig. Gutter som dem kan hjælpe dig på vej.

Cocktails
to-go

En ting er at lave lækre cocktails og drinks i de flotteste glas, der er skænket lige til kanten. Men hvad nu, hvis dine gæster skal kunne bevæge sig rundt til f.eks. et bryllup eller et event. Det kan godt blive lidt stift med drinks, så prøv derfor at lave to go drinks, som folk kan gå med eller tage med sig. Her skal du tænke over dit valg af glas, som skal være handy.

Takeaway cocktails og drinks på den fede måde. Naturligvis.

Blær dig med grafitti cocktails

Ok, nu bliver det nørdet.

Men du kender sikkert godt de sindssygt flotte drinks, som er dækket med et logo eller andet cool motiv. Sådan nogle kan du også lave. Jeps!

Gutterne fra Cocktaiils har her en guide til, hvordan du selv kommer i gang.

Tjek siden ud og imponer dine gæster. Sådan for alvor.